RECOMANATS

Envieu aquí les vostres recomanacions o links d'articles, llibres, revistes... d'interés.

16 comentaris:

Departament Filosofia ha dit...

Lista de 25 (o más) grandes blogs de divulgación científica:
http://quetraman.com/lista-de-25-o-mas-grandes-blogs-de-divulgacion-cientifica/

Departament Filosofia ha dit...

En la coneguda pàgina:
http://www.quedelibros.com/titulos/5.html
acaben d'aparéixer tots els números publicats aquest any de la revista científica "Investigación y Ciencia".

Inés Domingo Ortí ha dit...

LÁGRIMAS POR UNA MEDALLA

Resum: Lágrimas por una medalla és un llibre escrit per Tania Lamarca, exgimnasta que va ser campiona olímpica en Atlanta 1996 i Cristina Gallo, periodista esportiva. El llibre narra la història comptada en primera persona de Tania Lamarca com a esportista d'elit: la seua vida com a gimnasta, la seua concentració a Madrid amb l'equip nacional de gimnàstica rítmica, els seus triomfs, i la seua vida després de retirar-se de la competició. El llibre està articulat bàsicament en tres parts, seguint un orde cronològic, des de la seva entrada al equip nacional al 1995 fins a la seva retirada i posterior adaptació a la vida real.

Aquest, és un llibre per qualsevol persona, no penseu que per tractar de la gimnàstica no us agradarà. Aquest llibre hauria de ser un èxit perquè la gent s’assabentara de com són realment les coses. Tania Lamarca ha sigut una dels molts esportistes d’elit que han passat per aquesta situació. Tania va entrar al equip nacional i com tants altres esportistes, va haver de fer molts sacrificis, va patir molt, va deixar d’estudiar, va estar molt de temps lluny de la seva família... només per a dedicar-se exclusivament a l’esport i perseguir el seu somni. Aquest somni es va fer realitat als Jocs Olímpics d’Atlanta. Però d’aquest somni només els va quedar la medalla... de totes les coses i beneficis que la federació i els polítics els havien promés no van veure res. D’aquesta medalla se’n va aprofitar molta gent menys les que la van guanyar.
I quan tots aquests esportistes deixen la seva carrera esportiva, què passa amb ells? Què serà d’aquelles joies que lluïen en el seu dia? Algú els ajuda a tirar cap al davant la seva vida? Doncs bé, aquests esportistes quan es retiren, es troben sols, sense estudis, sense saber què fer... perquè s’han passat part important de la seva vida sense saber com és realment aquesta. Ningú els ajuda i a més a més, durant els anys com esportista casi no reben beneficis, com en altres esports. Per això seria interessant que la gent llegira aquest llibre per donar-se compte de com és la vida d’un esportista i per poder fer justícia davant l’actuació política i federativa.

INÉS DOMINGO ORTÍ
1er Batx. A

Anònim ha dit...

MARINA

Títol original: Marina
Autor: Carlos Ruiz Zafón
Editorial: Edebe
Pàgines: 286
Editorial: Planeta
Any publicació: 2008 (1999)
Temes: Literatura: Narrativa


Sinopsi:
"Marina" ens desvetlla el secret del personatge Oscar Drai que després d'anys de fugir de la seva gran aventura de jove, decideix tornar a la seva ciutat natal Barcelona per explicar-nos la història d'amor que mai el deixarà de turmentar. La història transcorre en un curt espai de temps, per ser més exactes de finals de setembre de 1979 fins al maig de 1980, però el personatge no decideix explicar la seva aventura fins a 15 anys després, quan s'adona que no pot fugir del seu passat.


Opinió personal:
"Marina" és una excel • lent novel • la d'intriga amb uns personatges que et van traslladant del present al passat i viceversa. Centrada en una Barcelona amb uns ambients que ajuden a submergir-te en el misteri. No pares de llegir per saber com acaben la història i que els acaba passant als protagonistes d'aquesta novel • la.
Aquesta novel • la t'enganxa a cada pàgina perquè en cada pàgina passa alguna cosa interessant i no pots parar de llegir. No és en absolut un llibre pesat de llegir.
L'escriptor, Carlos Ruiz Zafón té un estil molt intrigant i sempre aconsegueix impressionar als seus lectors jo m'he llegit diversos llibres d'ell i amb cada llibre m'ha fascinat més.



Juncal Cumba Ferré 1a Bach C

Alba ha dit...

LÁGRIMAS DE PIEDRA, Alejandro Campoy Galera. Editorial Club Universitario. Any d’edició: 2011.

La mare de Lucía ha mort.
Ara els secrets, els misteris i les aventures no han fet més que començar…
Lucía entra en Alma de la Terra, un món en l’interior del planeta replet de màgia i maldat on coneixerà a Max i ingressarà en Savards, la llar de les Vuit Torres.
Junts no solament descobriran els misteris de la màgia, sinó també els de l’amor.
No obstant això, el robament d’un objecte llegendari els obligarà a abandonar la seguretat de Savards per a iniciar un perillós viatge a través d’Alma, en el que se enfrontaran a tot tipus d’enemics.
I es que tindran que aconseguir el cofre d’Orick, un objecte mil•lenari que en el seu interior alberga una joia arcana capaç de encerrar a l’ésser més fosc de l’univers:
La Mort
Però no tot és tan fàcil.
L’Ordre de la Foscor estarà a l’aguait per a regressar, moure fitxa y començar la venjança que tant ha esperat.
T’atreveixes a acompanyar a Lucía i a Max en la seua aventura?


Aquest llibre és una magnífica novel•la per a adolescents, o inclús per a adults. Mescla una bonica història fantàstica plena de màgia, amb els conceptes que tots els éssers humans volem arribar a tindre algun dia: l’amor, l’amistat, la felicitat i la veritat.
Val la pena llegir aquest llibre escrit per un escriptor alacantí de ara només 18 anys; va escriure la novel•la entre els 14 i 17 anys. A més, és una futura trilogia (ara només està escrita la primera part), així que t’enganxarà i quan te l’acabes voldràs que surti la segona part quan abans millor.
Aquest llibre està ficat enguany com a lectura per als alumnes de 2n d’ESO d’aquest centre per al 3r trimestre, ja que és una obra fàcil de llegir.
Per tant, aquest llibre combina una bonica història per a adolescents i un missatge que no et deixarà indiferent.


Bloc d’Alejandro Campoy: www.alexcampoy.com



Alba Ibáñez Galera – 1r Batx A

Yaiza ha dit...

Memorias de Idhún I.La Resistencia Laura Gallego

FITXA TÈCNICA:

Autora: Laura Gallego García
Pàgines: 556
Editorial: SM
ISBN: 9788467502695
Data de publicació: Octubre, 2004
* És el primer llibre de la trilogia "Memorias de Idhún".

SINOPSIS:

El dia en què es va produir en Idhún la conjunció astral dels tres sols i les tres llunes, Ashran el Nigromant es va fer amb el poder en aquell planeta. En el nostre món, un guerrer i un mag exiliats d'Idhún han format la Resistència, a la qual pertanyen també Jack i Victoria, dos adolescents nascuts a la Terra. L'objectiu del grup és acabar amb el regnat de les serps alades, però Kirtash, un jove i despietat assassí,enviat per Ashran a la Terra, no l'hi ho va a permetre ...

OPINIÓ PERSONAL:

Em vaig llegir el llibre gràcies a la meva cosina. Com ens intercanviàvem llibres vaig decidir agafar aquest perquè vaig llegir la sinopsi i em va semblar adequat per a mi. En acabar-lo, vaig necessitar buscar a contracor les altres dues parts de la trilogia, ja que em va encantar, és un llibre amè que et resulta superfàcil de llegir si t'agrada la temàtica de la fantasia.
És una història que et captiva des del primer moment i et porta veritablement a un món inimaginable, fantàstic, en el qual et sents un d'ells, sentint les seves mateixes emocions, dolors, preocupacions,....
Aquest llibre no és només de fantasia, tot i que surten éssers fantàstics com dracs, unicorns, serps alades,.... també inclou escenes d'acció,màgia i amor.
També ens deixa intuïr com nosaltres podríem evolucionar de sobte com Jack, un adolescent que la vida li canvia completament quan el deu destí el porta amb Shail i Alsan a un món on tot l'imaginable es pot convertir en realitat, Idhún. Anem descobrint mil i una aventures i un amor fort, al que porta a un trio amorós entre els protagonistes.
Així que si el que t'agrada és la fantasia, els éssers mitològics, l'acció i l'amor, "Memorias de Idhún" està fet per a tu.

Yaiza Gómez Lara, 1erBatxA

Anònim ha dit...

Inés Pueyo Estada 1r Batx. A
“CAMPS DE MADUIXES”

Autor: Jordi Serra i Fabra
Editorial: SM (Espanya)
Data d'edició: Febrer - 1997
Nombre de pàgines: 144
Idioma original: Català

- RESUM
Clareja. En un hospital, Luci està en coma. Efectivament, ha sofert un cop de calor a causa d'una pastilla d'èxtasi, la droga de disseny de moda. Els seus amics comencen a reflexionar sobre el succeït el dia anterior; la seva millor amiga, que patix bulimia, s'enfronta finalment a si mateixa; el noi que està enamorat de Luci cerca al camell que va subministrar la pastilla amb l'esperança d'ajudar-la a salvar la vida. La policia també li busca, i un periodista es disposa a destapar tot el dramatisme de la història. En unes hores, en una hores, tot està fora de control, i quants coneixen a Luci lluiten per ella, però també per una mica més: millorar les seves vides i recuperar el temps perdut.

- VALORACIÓ PERSONAL
Des del meu punt de vista aquest llibre és recomanable per a qualsevol tipus de persona; és una novel·la dirigida a joves, però que pot ser llegida també per adults. El tipus de llenguatge, la forma en què està escrita i la seva extensió fan que tingui una lectura molt amena. El seu argument, encara que senzill, tracta temes transcendentals, com la vida i la mort, a través de malalties com la bulímia o addiccions com les drogues. D'altra banda, explica com l'amistat i sobretot l'amor, són dues forces molt poderoses. Et fa reflexionar i adonar-te que existeixen molts perills en la nostra vida diària, i que qualsevol dia ens pot tocar a nosaltres, però d'una forma molt clara, usant metàfores com la de la partida d'escacs, que t'ajuden a comprendre-ho millor. Aquesta obra no s'assembla a cap altra que hagi llegit abans: la seva ansietat constant li fa posseir un elevat grau de tensió. Jordi Serra i Fabra té un talent especial per captar els diàlegs i un optimisme contagiós, fins i tot en les pitjors situacions. Crec que tothom hauria de llegir aquesta novel·la en algun moment de la seva vida.

Anònim ha dit...

Patricia Ribes Tornel
1r Batx A

FOLLETT, Ken
La caiguda dels gegants

RESUM

Els gegants als que es refereix el títol són els caps d’estat vigents fins al segle XX que com diu el títol “cauen” a causa de la Primera Guerra Mundial, la Revolució russa i l’aparició dels primers drets per a la dona.
Els personatges d’aquesta història aniran encreuant-se en el camí poc a poc, sofrint la violència de principis del segle XX on es troben immersos. L’autor comença la història en Gales, d’on prové, relatant la vida d’un jove miner, Billy Williams. En Amèrica trobem a Gus Dewar, un estudiant de dret amb el cor danyat per un desengany amorós. Grigori i Lev, dos germans russos, es veuen en mig d‘una revolució que acaba trastocant les seues vides i separant els seus camins. Apareix també la germana de Williams, Ethel, qui treballe a Anglaterra com a mestressa de claus per a Lady Maud Fitzherbert, qui alhora, està enamorada d’un espia alemany, Walter von Ulrich.

VALORACIÓ PERSONAL

La manera en què l’autor relata la seua obra és realment captivadora. Pots sentir-te part de la història gràcies a tots els detalls descrits. La monotonia no es veu per cap banda, a l’haver-hi tantes històries i cada una amb els seus problemes, sentir avorriment és impossible. He de dir que no és un llibre curt, és molt extens, qualsevol de les històries relatades has de llegir-te-la de principi a fi. He de dir que vaig acabar agafant afecte als personatges.
Personalment, les parts que més m’han impactat són les que relaten els inconvenients amorosos de l’època. Hui en dia ens pot semblar una ximpleria, ja que cadascú pot estar amb qui vulgui, aparentment, però no tot era tan fàcil a principis del segle XX i a penes ha transcorregut un segle. Per altra banda, els problemes polítics es mostren de tal manera que pots comprendre el punt de vista de cada banda, cosa que també agraeixo, al cap i a la fi, aquest llibre parla d’un període històric que tots hem de conèixer.

Anònim ha dit...

Raquel Martinez Cortés
1r Batx C

Ken Follett, Los pilares de la tierra,Gales, Reino Unido, 1989.

Argument:
Corre l'any 1123. El poble de Kingsbridge assisteix expectant al penjament públic d'un innocent que entona un trist melodia en francès, la llengua de la noblesa normanda, dirigida a una jove embarassada. Aquesta, abandona trista el lloc i fuig al bosc, maleint els sinistres responsables de tan cruel càstig. Un succés que, d'altra banda, no és inhabitual en la convulsa Anglaterra del segle XII, sacsejada per una cruenta lluita successòria.
No obstant això, Kingsbridge també és l'escenari de la realització d'un somni: el inici de la construcció d'una catedral gòtica, el projecte de Tom Builder, un senzill mestre d'obres que vol erigir el monument en celebració de la glòria del Senyor. Però els interessos que s'enfronten a tan ingent empresa,representats per un monjo ambiciós i un bisbe corrupte obstinats ambdós a destruir el projecte i arruïnar la reputació dels seus impulsors, donaran origen a un conflicte entre el clergat i la monarquia. El brou de cultiu perfecte per a noves i sagnants lluites en un univers de dames, cavallers, proscrits, fam, castells i ciutats emmurallades, que Ken Follett ha reflectit amb el dramatisme de les seves millors obres d'intriga i el rigor documental de celebrades novel • les històriques.

RECOMANACIÓ:
Jo recomano llegir Los pilares de la tierra de Ken Follet perquè es un llibre molt interessant que ens transporta a l’Edat Mitjana.
Utilitza un llenguatge senzill i fàcil de llegir que aconsegueix que, malgrat la seva extensió, no es faci pesat, i encara que tracta sobre la construcció d’una catedral no és un llibre únicament d’arquitectura, sinó que en la trama es barreja l’intriga, l’aventura i l’amor a parts iguals.
Una de les coses per les que recomano el llibre, és que l’autor no escatima en escenes violentes o cruels que representen molt bé les prioritats de l’època (abandonar un nadó en el bosc, perquè d’allò depenia la supervivència de tota la família) o la crueltat que exercien els cavallers sobre la gent pobre i humil, que ens ajuden a comprendre de primera mà les penúries que sofrien diàriament.
El paper de l’església en el llibre es el d’ una institució plena de corrupció en la que es busca el benefici propi i que no dubten en pressionar al rei per a aconseguir els seus objectius, però també es representada l’ església humil (monjos, convents, parròquies de poble) que té professa la fe mes absoluta en l’església i que s’encarrega d’ajudar els mes necessitats tot el possible.
Els capítols del llibre es divideixen en diferents narradors, que segons la seva posició social o el càrrec que ocupa (obrer, cavaller, mercader) expliquen la situació d’una manera o un altra i per lo tant la seva forma de pensar sobre diferents temes que tenen en comú.
En conclusió, es un llibre molt complet que mantindrà la teva atenció fins al final.

Anònim ha dit...

CRISTINA ROS, 1r Batx C



MUHSEN Z., Y CROFTS A. Vendidas. Barcelona, Seix Barral. 1995.

SINOPSI

Zana viatja amb quinze anys a l'Iemen, terra de son pare, per a passar unes vacacions a casa d'Abdul Khada. El que troba allí és horrible, les dones treballen fins a l'esgotament i no tenen privilegis, no hi ha electricitat ni aigua. Ella ve de Londres on escolta música moderna i es pinta per a eixir. Abans que passe una setmana a l'Iemen s'assabenta que no tornarà al seu Londres natal, perquè son pare li ha venut. A ella i a la seua germana. I l'ha casat sense el seu consentiment amb un xiquet malaltís menor que ella. Està segrestada i és sistemàticament violada. Durant huit anys ha de passar per un infern mentres la seua mare tracta de recuperar-les amb tots els mitjans possibles ajudada de periodistes britànics. Però per a llavors Zana ha de renunciar al seu propi fill i a la seua germana, que ja és incapaç d'eixir d'aquell infern.

OPINIÓ PERSONAL

Jo recomane que llegiu aquest llibre, ja que per al meu gust ha sigut un dels millors que he llegit. És fàcil de llegir i està molt ben escrit pel que es llig ràpidament i còmodament. Al tractar-se la història de Zana i Nadia, d'una història verídica, que va passar en realitat, impacten molt més tots els fets narrats en el llibre i el saber que la persona que conta la història va viure tot eixe malson en primera persona et commou encara més i et fa apreciar més de la llibertat que posseïm i et fa lamentar que en alguns països amb com està d'avançat el món en la majoria dels aspectes en l'actualitat, es continuen vivint històries horribles com el que els va succeir a estes dos germanes britàniques. A més, la manera en què Zana explica les situacions a què va haver de fer front i els successos que li van ocórrer durant la seua estada a Iemen, narrats en primera persona, i fil per randa, t'introduïx molt en la història i et fa pensar molt i adonar-te de moltes coses. És un llibre molt interessant i que m'ha fet reflexionar sobre molts aspectos, pel que el recomanaria a tot aquell que estiga interessat a llegir un bon llibre. A mí em va impactar de veritat.

Anònim ha dit...

“La soledad de los números primos”

Relata la història d'Alice. Qui obligada pel seu pare, freqüenta habitualment una escola d'esquí. Un matí fred, lluny dels seus companys, es surt de la pista i té un greu accident i es trenca una cama. Després de l'accident Alice roman sola sense poder moure's.
D'altra banda, està Mattia que és un nen molt intel•ligent i té una germana bessona, Michela, retardada. Mattia es sent inhibit enfront dels seus companys a causa de la dificultat de la seva germana i quan un d'ells els convida a tots dos a una festa, Mattia deixa a la seva germana en un parc amb la promesa que tornarà aviat a buscar-la.

Aquests dos episodis, amb les seves conseqüències inevitables, marcaran les vides d'Alice i de Mattia que un dia es creuaran. Se sentiran estretament units al mateix temps que igual de separats.
Les vides d'Alice i Mattia són com aquests nombres especials que els matemàtics han cridat “nombres primers bessons”. Per exemple, l'11 i el 13, el 41 i el 43. Són parelles de nombres que estan gairebé junts però entre ells existeix sempre un nombre parell que els impedeix tocar-se. Això mateix és el que pensa Mattia en relació a Alice: que les seves vides són com aquests nombres primers i que ells són com a primers bessons, fortament units en la seva solitud, però amb la impossibilitat de tocar-se.

L'escriptor Paolo Giordano aborda amb mestratge i maduresa l'essència del sentiment de solitud, canalitzant-ho i buscant la seva explicació a través de la física.


La manera de narrar és entretenida i fortament addictiva. A més la presentació dels personatges protagonistes és realment impactant. En el llibre trobem dues històries paral•leles però connectades al mateix temps protagonitzades per Mattia i Alice els qui no han tingut una vida gens fàcil des del succés traumàtic que van viure en la seva infància i que els marcarà per sempre. Els dos personatges ens endinsen en el seu interior i podem observar clarament el seu sofriment.

L'autor ens envia un clar missatge: ens mostra tal com és la societat actual, cruel i dura amb els dèbils i els diferents. A més em sorprèn molt el valor amb el qual l’escriptor intenta apropar-se a la naturalesa de la solitud. Us convido a llegir aquesta novel•la que un cautivarà i us seduirà de principi a final.


Aida Fullera 1ºde Bach.

Anònim ha dit...

Marina nos desvela el secreto del personaje Oscar Drai, que tras años de huir de su gran aventura de joven, decide volver a su ciudad natal Barcelona para contarnos una historia de amor que nunca dejará de atormentarle. La historia transcurre en un corto espacio de tiempo, para ser más exactos de finales de septiembre de 1979 hasta mayo de 1980, pero el personaje no decide contarnos su aventura hasta 15 años después, cuando se da cuenta que no puede huir de su pasado. Oscar Drai es un joven de 15 años que vive en un internado, que por casualidad o por sus ganas de explorar los alrededores, decide adentrarse en un viejo caserón de Sarriá abandonado. Allí conocerá a Marina y a su padre Germán Blau, un pintor viudo, muy apenado por la muerte de su esposa. Poco a poco el personaje se involucra en su vida y se adentra en una historia llena de misterio que puede costarle la vida o algo más. Pero en realidad es una historia de amor, envuelta de misterio y de terror. Luego irán apareciendo otros personajes que nos introducirán en la parte más misteriosa del argumento (Mijail Kolvenik, su esposa Eva Irinova, el doctor Shelley y su hija María, y como no el inspector Florián).



Se trata de un libro intrigante, emotivo y algo enigmático en el cual el autor juega muy bien con el suspense y el terror; típico de las obras de Ruiz Zafón. Aún así no deja de ser una relato fantasioso y mágico. También tiene una historia sentimental, muy bonita y emocionante que te engancha aún más a la lectura.
Es un libro ideal para introducir a los jóvenes en la buena literatura, ya que es breve, pero el corto tiempo lo disfrutas. La existencia de dos historias paralelas aumenta tu ambición por el relato.
Es muy interesante, en él el autor manda un claro mensaje para la Humanidad que desvelarás tras su lectura. Cada personajes posee un carácter y personalidad muy trabajados y el final es sorprendente e increíble.
Me parece un libro recomendable, entretenido y bonito.


Aida Fullera Giner

Anònim ha dit...

Ana Vidaurreta Romero
1r Batx A

El retrat de Dorian Gray,
Oscar Wilde

SINOPSI:

Dorian Gray és un jove aristòcrata molt atractiu. Gràcies al seu amic el pintor Basil Hallward, Dorian coneix Lord henry Wotton i comença a captivar-se per la visió del món d’aquest. Lord Henry exposa que l’única cosa que val la pena en la vida és la bellesa i Dorian se n’adona de que un dia la seua bellesa desapareixerà. Volent tindre sempre la mateixa aparença, demana el desig que siga el retrat que va pintar el seu amic Basil Hallward el que envellisca per ell. Així, el desig de l’eterna joventut es complix i el jove Dorian Gray, acompanyat pel cínic Lord Henry Wotton, ix a la recerca dels plaers de la vida. No obstant això, els pecats que comet li passen factura al quadre, que pateix el procés natural de l’envelliment.

RECOMANACIÓ:

Quan Oscar Wilde va publicar aquesta novel·la, va causar gran controvèrsia, donat que el llibre parlava de dos temes polèmics en l’edat victoriana, com són l’hedonisme i l’homosexualitat. Fou tant l’escàndol que obligaren a Wilde a reescriure part del llibre, suprimint els continguts on s’entreveia el sentiment homosexual d’un dels protagonistes.
El retrat de Dorian Grey m’ha fascinat cada vegada que me l'he llegit, i no són poques. Quan el vaig llegir per primera vegada em va encantar, ja que era totalment diferent dels que solc llegir. Em va fer reflexionar i veure una forma diferent de percebre el món i la vida en general. Fa poc m’ho vaig tornar a llegir i em vaig trobar amb un llibre distint. Em vaig adonar de detalls en què no m’havia fixat abans.
Una de les coses per les quals recomano llegir El retrat de Dorian Grey és disfrutar de les conversacions entre Dorian Grey i el cínic Lord Henry Wotton. Aquest personatge et deixa bocabadat amb el seu peculiar estil de pensar i amb les seues mítiques frases. Per a mí, és el protagonista indiscutible de l’obra i el meu personatge favorit.

Bethany Attaway ha dit...

Cor de Tinta, Cornelia Funke


A Meggie, una noia de 12 anys, li encanten els llibres igual que el seu pare, Mo, un enquadernador de llibres. Tot i això, Meggie s'adona que mai ha sentit a Mo llegir en veu alta. Una nit arriba un "amic" del seu pare, Dit polsegós que li adverteix que Capricorn, un vell enemic, faria el que fos per aconseguir raptar a Mo i un dels seus llibres, Cor de Tinta. Meggie descobrirà el do del seu pare, la qual cosa explicarà la desaparició de la seva mare, el misteriós Dit polsegós i per què el seu pare mai li ha llegit en veu alta. Al llarg de la trilogia Meggie i Mo no només passaran per Europa, sinó també per les pàgines d'un llibre.

Cor de Tinta és una trilogia interessant per a qualsevol amant de la fantasia, l'aventura i dels llibres en general. Tracta d'una cosa que gairebé tots els lectors han somiat alguna vegada: i si el nostre llibre preferit cobrés vida? I si poguérem explorar els móns d’aquests llibres a primera mà? És un tema que fa possible la barreja de personatges de qualsevol llibre com per exemple, Campaneta de Peter Pan, el soldadet de plom, i Farid, un nen de les Mil i Una Nits. Al llarg de la trilogia hi ha gran quantitat de personatges de moltes races i mons diferents, i tots tenen la seva pròpia personalitat i història. Encara que de vegades les descripcions de Cornelia Funke poden arribar a ser una mica llargues (sobretot en els paisatges de Sang de tinta, el 2n llibre), val la pena seguir endavant, ja que et connectes amb els personatges a causa de les perilloses i inesperades situacions en les quals es troben i les bones descripcions de caràcter.


Bethany Attaway 1r Batx A

Ariadna Masip ha dit...

Títol: El guardian entre el centeno.
Autor: Jerome David Salinger
País: Estats Units
Any: 1951

Sinopsis:
Holden Caulfield és un adolescent amb una visió particular del món. Sent un estrany ressentiment per tot ésser humà, els considera hipòcrites, a voltes sense raó aparent, fins a tal punt de deprimir-se constantment en notar la hipocresia que li envolta. Malgrat tenir un vocabulari limitat, Holden arriba a ser molt enginyós a voltes, i posseeix un humor sarcàstic. Les primeres línies del llibre deixen en clar la seua forma directa de ser i parlar.
Holden té tres germans. Un d'ells, Allie, va morir de leucèmia quan Holden tenia 13 anys. Els dos estaven molt units, i la seua mort va marcar emocional i físicament a Holden, ja que la nit en què Allie va morir, Holden en un arravatament de fúria va trencar totes les finestres del garatge de la seua casa a punyades. El seu germà major, D.B., es va convertir en guionista d'Hollywood al no poder triomfar com a escriptor. A Holden, que ràpidament expressa el seu odi pel cinema, no li agrada que el seu germà treballe a Hollywood, a pesar que gaudeix llegint els seus contes i novel·les.
Phoebe, malgrat ser la germana menor de Holden, és molt més madura que ell, i sol reprendre'l per la seua immaduresa i actitud infantil. Holden adora a Phoebe fins al punt d'arribar a ser sobreprotector, ja que Phoebe representa la innocència per a ell.
La novel·la comença amb Holden narrant, des del que sembla ser un hospital, la seua expulsió de l'escola preuniversitària Pencey i el seu periple per la ciutat de Nova York, on eventualment arriba a un punt on no pot més i decideix internar-se per a poder descansar de tanta "hipocresia".

Recomanació:
La raó per la qual recomano aquest llibre Es perques encara que la novel·la la provocar nombroses controvèrsies per el seu llenguatge provocador i per retratar sense embuts la sexualitat i la ansietat adolescent, va ser el segon llibre més estudiat com a lectura obligatòria en els instituts nord-americans.
La crítica que el protagonista fa sobre la societat i la forma de pensar de els adolescents son dos dels aspectes mes interessants del llibre.
Este es un llibre que per la forma de narrar i per el llenguatge utilitzat es fàcil i ràpid de llegir, i cada capítol es gaudeix.
El recomano especialment a aquells que es troben en la adolescència, ja que recull el mon de la contradicció, de les dubtes, de la falta de metes, de tot el debat entre ser diferent i crític i la resistència a adaptat-se a les normes socials.


ARIADNA MASIP 1ºC

Departament Filosofia ha dit...

Hem obert un bloc nou amb recomanacions de llibres per aquest estiu de 2012!